Quick hoeft niet altijd dirty te zijn. Juist ook met kleine stapjes kun je jezelf enorm vooruit te helpen. Zoals met deze afweerbooster, om je eigen immuunsysteem een handje te helpen. Letterlijk.

Tinus, de held van je immuunsysteem

Klop jezelf maar eens op de borst. Achter dat borstbeen zit de zwezerik.  
Je zwezerik… ok, ik ga thymus zeggen, dan hou ik mijn lachspieren misschien wat beter in bedwang. Je thymus is heul belangrijk voor je afweer. De thymusklier is de bewaker van je immuunsysteem. Tinus Thymus maakt deel uit van het lymfatische immuunsysteem. Een van zijn belangrijke taken is verwerken en laten rijpen van T-cellen ( ook wel killercellen genoemd). Dit zijn de soldaten van je immuunsysteem. Ook maakt Tinus Thymus hormonen aan die de groei en en afweersysteem stimuleren. Tinus is dus een topper want hij zorgt dat je beschermd blijft tegen ziekten.

Klop, klop

Om die topper wakker & actief te houden kun je tappen op je borstbeen. Dat doe je door met de vingertopjes van je dominante hand op je borstbeen te tappen (tikken). Je kunt ook een losse vuist maken en hiermee op het borstbeen kloppen. Blijf zo kloppen, ongeveer 2-3 centimeter op en neer langs je borstbeen, tussen en boven je borsten. 15-20 seconden, terwijl je gewoon doorademt. (Dat blijft toch de #1 tip aller tijden hè, just breathe….)

Probeer het maar

Doe dit minstens één, maar liefst een paar keer per dag. Vooral in de koudere perioden is dit een handig trucje dat simpel aan je dagelijkse gewoonten is te koppelen. Ok, door je tijdlijn scrollen terwijl je klopt is misschien niet zo handig, maar misschien terwijl je naar iets op tv kijkt, of de (online) krant leest ´s ochtends? Als je het nu vast probeert terwijl je verder leest, dan leg ik je uit wat de voordelen zijn van dit kloppen.

De voordelen van je sternum tappen

De thymus verstopt zich achter je derde rib, maar elke trilling langs de lengte van het bovenste borstbeen zal hem stimuleren. Het zachtjes tikken op je sternum (je borstbeen) creëert trillingen die een toename van de rijping en afgifte van witte bloedcellen stimuleren.

Thymus tappen :

✨Boost energie
✨Verhoogt je immuunsysteem
✨Vergroot kracht en vitaliteit
✨ Helpt je lichaamsbewustzijn
✨ Stimuleert je witte bloedcellen.

Zo simpel en snel is het nou, terwijl je dit als heb je je eerste rondje kloppen al gedaan. Jij verdient een schouderklopje!

Heb je iets meer tijd, probeer dan deze Flow Yoga serie eens (1 uur). 
Of doe live mee met de live online Yin yoga lessen, die werken ook wonderen voor je welzijn. 

 

?

 

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?