Een halfnaakte blauwgekleurde vrouw met meerdere armen, een uitgestoken tong, kwaadaardige blik. ” Hoe kom je daar nou op?” is toch wel de meest gestelde vraag in de aanloop van de cursus. Kali kwam op het juiste moment op mijn pad. Deze stoere en veelzijdige godin. Knap en een beetje scary ook wel, de energie van Kali.

De Kracht van Kali

Voor mij was het dan ook geen verrassing dat mijn oproep een mooie mix aan dames met lef heeft opgeleverd.
En wat een energie geeft Kali – Geweldig om te zien wat er gedeeld wordt. En wat er los komt!
Een hele fijne groep vrouwen is net begonnen met de tweede week van de Kracht van Kali. De unieke cursus die ik heb opgezet in samenwerking met twee coaches. Voor vrouwen die voelen dat zij hun eigen plek (weer) steviger mogen innemen. Voor vrouwen die het aandurven om hier ook stappen in te nemen.

Krachtig en Doelbewust

Met haar veelzijdigheid is Kali de ware oer-moedergodin. Ze weet waar ze voor staat. Ze weet waar ze voor gaat. De energie van Kali is er een van kracht, van passie. Van een daadkrachtige, doelbewuste, nietsontziende vurige furie. Eerlijk en recht door zee. En door die inspiratie komen we ook onze kwaliteiten en kanten tegen. We zijn aan het en lang aan het leren van onze creatieve, koesterende en ook onze verslindende aspecten. Met yoga, door naar binnen te keren en ons te uiten gaan we de vele vormen van kracht onderzoeken en gebruiken. We zijn gestart. Vol erin. Niet eerst met de tenen voorzichtig aftasten, maar we doken er vol in. Met inzichtsvragen, nieuwe bewegingen, nieuwe contacten. Alleen daarom al vind ik deze dames enorm dapper. Om jezelf zo kwetsbaar op te durven stellen, zo open, daar is kracht voor nodig.

Weg met het oude…

Kali belichaamt Shakti – vrouwelijke energie, creativiteit en vruchtbaarheid. Deze energie stelt je in staat om af te rekenen met je eigen demonen om van hieruit een nieuw begin mogelijk te maken. De energie van Kali en haar inspiratie zijn vanaf de eerste minuut binnen deze groep voelbaar en zichtbaar.

De eerste ervaringen met de Kracht van Kali

Uit mijn comfortzone. Prikkelend. Verrassend. Stof tot nadenken. Inspirerend. De kernwoorden als feedback van de eerste week. Maar ook komen er kreten voorbij als: #stijvehark #hoedan #nixgeenflow. Door nieuwe bewegingsvormen. Door nieuwe herkenningsvormen.

Marjanne van Yoganistavitaalcoaching die ons herinnert aan de eigen kracht. En hierna komt Jennifer, de Wild Warrior Woman, ons begeleiden in het herkennen en gebruiken van woede.

Het belooft een waardevol traject te worden voor deze topvrouwen. Wie weet, bewandelen we dit pad later nog eens. Misschien deel ik mijn beweegredenen voor de Kracht van Kali dan met je. Maar eerst een diepe duik en verder genieten van deze reis.

Ook een beetje Kali?

Als je wat sfeer wil proeven, doe dan de aankomende weken eens mee met een van de ingeroosterde yogalessen. Kali laat zich deze maand overal gelden. Op maandagavond bij de Yin Yoga. Op woensdag bij de Flow Yoga. Maar ook voel je haar invloed bij de vin2yin les, waarbij kracht en zacht samenkomen.

💜

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?