Dit doe ik dus eigenlijk nooit. Ik zal nog wel niet wijs zijn.

Gyan = Wijsheid, Mudra = Gebaar.

Handgebaar van wijsheid én verbonden met het wortelchakra. De werking is aardend én relaxend. Gyan Mudra helpt bij stress, angst, depressie en slapeloosheid. Schijnt het ook nog je geheugen op te vijzelen, dus gaan wij deze week de letter O vormen met onze handen. Eens kijken hoe dat voelt.

Wat zijn mudra´s?

Er zijn heel veel mudra´s, de handgebaren zijn als soort yoga voor de vingers en de handen. Door je vingers en handen in bepaalde standjes te brengen, stimuleer je de energiebanen in je lichaam. Zo hebben deze handgebaren effect op je mind en je body, net als yogahoudingen. Alleen duurt het wel wat langer. Daarom worden ze vaak in meditaties gebruikt.

Geitenwollen pretzel

De Gyan Mudra is de meest bekende, dit handgebaar zie je vaak bij iemand die met een sereen hoofd en de benen in standje pretzel op de foto staat. Maar je hoeft niet stil te zitten tot je je billen niet meer voelt. Het voordeel van mudra´s is dat je ze overal kunt doen. In de file, op de bank, tijdens die oersaaie vergadering… 

Zelf proberen?

Handgebaar Gyan Mudra helpt bij concentratie.

Gyan Mudra doe je door de topjes van je wijsvinger en je duim samen te brengen, de andere vingers hou je recht (maar wel ontspannen).

De vorm van de letter ´O´ dus, met allebei je handen.
Geef een beetje druk tussen je duim en wijsvinger.

´s Ochtends draai je je handpalmen omhoog, doe je dit in de avond dan laat je je vingers naar beneden wijzen.

 

Ik bedenk me net dat dit wel typerend is voor onze yogalessen. Ontspannen kan natuurlijk zeker ook met een knipoog, liefst ook met een lach!

Zoals in de serie over de chakra´s proberen we deze en nog meer mudra´s uit, bij de meditaties en soms ook gewoon in de yogales. Dat is het leuke aan het werken met thema´s. Het geeft je de kans om verschillende dingen te proberen en te voelen wat bij jou past én wat je verschrikkelijk vindt.

Doen wat goed voelt dus 😉vooral om lekkerder te leven! 

Check gewoon even de community, ik denk dat je je er wel thuis zult voelen. 

💜

 

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?