Herfst.
Zelf word ik er altijd wat onrustig van, ook een beetje melancholisch.

Het loslaten van de warme zonnestralen, het uitbundige van dat extraverte seizoen. Maar het standje terug van de herfst is ook fijn. Alleen maak ik die overstap nooit zo snel. Mijn lijf vindt het lekker, mijn hoofd wil nog heel veel ´aan en gaan´. Daarom 5 tips waarmee je relaxed, gezond, en in balans de winter in gaat: 

1. Ga erop uit 

Mind-Walk – Je hoeft er echt geen uren op uit te trekken, even een fijne wandeling doet al wonderen. Volgens recent onderzoek zorgt 20 tot 30 minuten buiten zijn (waarbij je ook echt het gevoel hebt dat je buiten bent) voor de grootste vermindering van je stressniveau. Het cortisol, je weet wel, dat stresshormoon, was dan het meest verlaagt.
En met een beetje herfstwind wordt de wervelwind aan gedachten er misschien wel uitgewaaid!

2. Clear the clutter 

Detox je huis – Zoals de voorjaarsschoonmaak (en voorjaarsdetox) helpt het ook echt om in deze tijd je huis eens even goed onder handen te nemen. Niet alleen schoon, maar vooral ook opgeruimd. Loslaten wat je niet meer dient, Marie Kondo je huis eens door. Dat geeft ruimte, in huis en hoofd. 

3. Nog meer Nidra 

Om los te laten, om je vata mind wat te kalmeren, of juist om te helpen bij volgende stappen. Ruim bewust wat tijd in om even niets te doen, je lijf te laten rusten terwijl je onbewuste gedachten de ruimte krijgen. Ik heb nog een fijne korte herfstmeditatie voor je, of doe live mee met de Yoga Nidra vrijdag. (de opname krijg je ook als je je inschrijft) 

4. Herfstdetox: Balans in je Buik 

Bij het fijne zomerse buitenzijn, horen vaak ook terrasjes, drankjes en lekkere hapjes. Die niet allemaal even jofel zijn voor je darmen. Afvalstoffen hopen zich op en zorgen voor een mindere werking van je maag en darmen. Een tragere spijsvertering bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat je je opgeblazen voelt, moe en zwaar. Op 13 oktober starten we met een fijne, milde detox. Geen gekke sapjes of uithongering, denk aan warme soepen en voedende maaltijden. Meer info krijg je donderdag tijdens het webinar, of lees je op de website.

5. Yinnen is ideaal voor binnen

Yin yoga lijkt wel gemaakt voor de herfst. Je trekt je energie naar binnen met houdingen die precies de juiste meridianen stimuleren. Ondertussen heb jij alle mogelijkheid hebt om perspectief, inzicht en duidelijkheid te krijgen. Je balans opmaken, meer in balans komen.

Heb je zelf nog een must-do´s voor dit seizoen?

Let me know. 

 

?

 

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?