Lente energie

Het verwarrende voorjaar – Veel energie en weinig puf

Je ziet de eerste tekenen van het voorjaar. Je voelt de energie opborrelen, ideetjes komen omhoog en je krijgt er helemaal zin in. Twee tellen later krijgen de ideeën wat meer vorm in je hoofd en voel je je lijf al moe worden bij de gedachte al die plannen uit te moeten voeren. De lente is een hele tegenstrijdige periode. Je voelt het voorjaar kriebelen, en tegelijk trekt de voorjaarsmoeheid je naar beneden.

Een vlugge energizer bij voorjaarsmoeheid

Een hele simpele booster voor je energie. 

Doe mee met me op het filmpje: 

👉🏽 Terwijl je lekker diep inademt, breng je je armen boven je hoofd

👉🏽 Adem krachtig uit door je mond terwijl je je armen naar beneden haalt(alsof je aan twee denkbeeldige hengels trekt). Extra effect als je dan je tong uit je mond laat steken 🦁

👉🏽 Nog een keer

👉🏽 En nog een keer … of 6 minstens…

✨ Dit geeft je een energieboost
✨ Stimuleert je doorbloeding
✨ Verbetert je longinhoud
✨ En je spijsvertering 💩 ✨

Helpt je uit de depri modus !

Gedaan?
Dan ben je weer fris genoeg voor wat meer achtergrond en uitleg:

Voorjaar volgens Ayurveda = Kapha periode

Volgens Ayurveda zitten we in de Kapha periode (spreek je uit als Kaffa) is een mix van de elementen aarde 🌱en water ♒.Het Kapha dosha is de meest krachtige, stabiel en met veel uithoudingsvermogen maar daardoor ook zwaarder. Een voorbeeldje van de invloed van Kapha is voorjaarsmoeheid.

Ben je niet vooruit te branden? 🥱
Dat is het teveel aan het duffe, langzame van Kapha element in je lijf. Het vaste, statische van Kapha wat zich ophoopt in je lichaam tijdens de winter, begint nu te smelten en wordt vloeibaar.

Flow yoga in de lente

Deze maand is Kapha ons leidende thema in de flow yogalessen. Er komt meer dynamiek, meer beweging in de lessen. Zo wordt het iets lichter en oplopend in kracht. 💪🏽 Zeker fijn als je het gevoel hebt vast te zitten, in je lijf of in je hoofd. Kom dan bewegen op dinsdagavond.

Voorjaar en het Hout-element

Bij de yin yoga laten we ons graag inspireren door de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hierbij staan de vijf elementen; hout, vuur, aarde, metaal en water centraal. Elk element heeft specifieke eigenschappen. Dit is de periode van het hout element 🪵, dat tussen yin en yang in zit en zorgt voor een dynamische energie. Als je houtenergie uit balans is, kun je dat merken door een korter lontje. Je bent wat sneller gefrustreerd en geïrriteerd. Fysiek kun je wat meer vastzitten in je schouders, nek en je flanken.

Yin Yoga in de lente

Om die typische blokkades van dit seizoen op te heffen, je lente energie te laten stromen, zijn de yin yoga houdingen in deze periode stimulerend voor de lever/ en blaasmeridiaan. Hierover leg ik aan het begin van elke yin yoga les op donderdagavond je graag meer uit. Meld je nu aan en voel het zelf. ✨ Yin yoga geeft je helpt je om beter om te gaan met deze emoties, en te verzachten zodat je meer ruimte krijgt voor positieve energie. En yin yoga zorgt voor een betere nachtrust, wat ook helpt om je wat lichter te voelen.

Heb jij er last van, die tegenstrijdigheid in de lente?
Hoe merk je dat?

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?