We waren aan het einde van de middag op het strand. โ›ฑ

Kinderen tot aan hun nek in de zandkastelen, vaders aan het spelen met surfplanken, moeders die genoten van het niets hoeven doen. Een heerlijk relaxed sfeertje. ๐Ÿ„โ€โ™‚๏ธ

Een familie viel enorm op. Een grote familie. Ze waren misschien ook wel relaxed, maar het viel vooral op omdat ze als รฉรฉn team aan het werk waren. Druk, volhardend, doelgericht.

Ik zeg aan het werk, omdat het ook echt wel aanpoten was voor ieder familielid. ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘ฆโ€๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ

Twee mannen in wetsuit in de zee, twee vrouwen liepen aan de kant en er was ook nog iemand met een camera in de weer. En daar tussenin, heel vastberaden, surfte de zoon. Hij lag in het water, hij lag op een surfplank. Een jongeman die overduidelijk zijn benen zelf niet kon gebruiken.

Op een aangepaste surfplank werd hij door de mannen door de branding geduwd, zelf kon de jongen met รฉรฉn hand af en toe een beetje mee peddelen. Als ze er ver genoeg uit waren, hielpen de mannen de jongen bij het pakken van de golf. Zelf steeds kopje ondergaand, hem op het juiste moment een enorme zet vooruit gevend. En ondertussen zelf dus blijven zwemmen.

Prachtige, lange golven surfte hij zo helemaal uit.

๐ŸŒŠ๐ŸŒŠ๐ŸŒŠ

Als hij bijna weer op het strand was kon hij dan op de plank blijven liggen, zich strak vasthoudend met zijn handen aan de aangepaste rails op het board. Maar dit ging ook best vaak mis. Dan sloeg hij om. Soms aan het einde van de golf, soms kieperde hij er halverwege vanaf. Zonder paniek zorgde hij dat hij dan tussen de golven door een hap lucht kon nemen voordat hij dan weer kopje onder ging. Dat duurde nooit lang. Zijn hele familie was er steeds dichtbij in de buurt. Vanaf het water of vanaf het strand kwamen ze dan aangerend en trokken de jongen aan zijn armen omhoog.

En dan weer opnieuw.

๐Ÿ’ฆ

Een onvermoeibaar team, dat aan het einde van de surfsessie ook nog alle spullen รฉn de jongen op een speciale kar door het mulle zand van het strand af moest zien te krijgen.

Het was niet gemakkelijk.

Het was niet relaxed.

Maar wรกt een kracht en plezier straalden deze mensen uit. ๐Ÿ’ž

Stuk voor stuk, allemaal. De hele familie heeft genoten. En wij met hen.

๐Ÿ€

Dat gaf mij de inspiratie voor een mooi thema in de flow yoga vanavond: Laten we de strijder in onszelf naar boven halen. ๐Ÿ™

En jij, wanneer voel jij je krachtig? ๐Ÿ’ช

Voel je je dan ook prachtig? โœจ

Kun je daarvan genieten? ๐ŸŒบ

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?