Waarom KKV thee?

Deze Ayurvedische kruidenthee is goed voor je, lekker en ook nog simpel te maken. Maar waarom, hoe vaak en wanneer drink je deze steeds beroemder wordende KKV-thee?

Koriander + Komijn + Venkel = KKV

De afkorting KKV staat voor Koriander, Komijn en Venkel. Met combinatie van deze drie kruiden (zaadjes) maak je een Ayurvedische thee die helpt bij:

* je spijsvertering
* het herstel van je vochtbalans
* de opname van voedingsstoffen
* de afvoer van afvalstoffen
* opvliegers
* je hormonale balans

Wanneer drink je KKV-thee?

KKV thee is een simpel recept dat kan helpen bij je bloated feeling, zo´n opgezette buik, vervelende stoelgang of als je vocht vast houdt. Ik vind het zelf een lekkere thee om af te wisselen met andere kruidentheetjes. Maar ook als ik zin heb in koffie, maar eigenlijk al wel aan mijn cafeïne tax zit. Deze thee heeft best een wat ´hartige´ smaak vind ik. In ieder geval niet dat weeïge wat ik bij veel theesoorten heb ik als ik er meer dan een kopje van drink.

Hoeveel KKV thee mag je drinken?

Je hebt deze kruidenthee zo gemaakt en als je deze in een thermofles bewaart, ben je meteen voor de hele dag klaar. Je kunt KKV-thee elke dag drinken, het hele jaar door, als ondersteuning bij je detox of natuurlijk ook gewoon als je het lekker vindt! Niet overdrijven natuurlijk, hou één thermoskan per dag aan als maximum.

De smaak van koriander

Mocht je bij koriander meteen denken aan zeep, no worries, korianderzaad smaakt niet zoals het verse kruid koriander, wat wel fijn is als je meteen denkt aan zeep. Korianderzaad helpt volgens de ayurveda om voedingsstoffen op te nemen, het afvoeren van natuurlijke gifstoffen.

Fijn voor je buik

Heb je last van je buik, stoelgang of voel je je een beetje opgeblazen en vol?
Probeer dan eens een dagje het drinken van KKV thee in combinatie met het eten van kitchari.
Daar trekken jij en je buik echt van bij.

Korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad worden lichtjes in de vijzel gemalen voor de kkv thee
Gekookte KKV thee wordt door een zeef in een theekan geschonken

Hoe maak je KKV-thee?

Lekker en simpel, dit is alles wat je nodig hebt. Gewoon 3 gelijke delen van de korianderzaden, komijnzaden en het venkelzaad en daarna kook je het met water.

🌿1 theelepel komijnzaad
🌿1 theelepel korianderzaad
🌿1 theelepel venkelzaad
🌿1 liter water

☕Deze kruiden vijzel je een beetje (gewoon een beetje pletten dus). Dan breng je deze kruiden samen met 1 liter water in een pannetje aan de kook.
Paar minuutjes laten doorkoken, je ziet het water verkleuren. Dan giet je het door een zeefje in je kopje, theekan of je thermosfles.

Lekker?

Heb jij deze thee al eens geprobeerd? Wat vind jij van de smaak?

💜

 

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?